Een paar dagen later…

Zondagavond na de positieve zwangerschapstest en maandag was ik vreselijk hyper… Opgestaan met hoofdpijn uiteraard en van alles in m’n hoofd wat ik op moest gaan schrijven om te regelen!

Ik kreeg al een tijdje Metoprolol om m’n migraine te voorkomen, hier wilde ik zo snel mogelijk mee stoppen.

Maandagochtend meteen de huisarts gebeld voor een afspraak. Ik kon vrijdag wel terecht (veel te laat in mijn optiek en ook nog eens de dag van de HT-race!). Gelukkig was het wel mogelijk een telefonisch consult te regelen op dinsdag.

Dinsdagochtend eerst met Nij Barrahûs gebeld. Diegene die ik aan de lijn kreeg was zoooo enthousiast! Heel leuk!

Ze legt me uit hoe het berekend wordt… Gerekend vanaf de eerste dag van m’n laatste menstruatie. Dan ben ik 4 weken en 2 dagen zwanger. Wat een raar idee! Want voor mij kan het nog maar 2 weken en 2 dagen zijn omdat de inseminatie op 7 mei was.

Nou ja… 4 weken en 2 dagen dus! Wauw! Dat betekent dat de eerste maand er al op zit en dat het embryo zo groot is als een sesamzaadje 😳

Donderdag 15 juni, dan zitten we in week 7, heb ik een afspraak met m’n vaste fertiliteitsarts bij Nij Barrahûs en krijg ik een echo. Er zou dan een hartje te horen moeten zijn ❤️

Dinsdagmiddag belde de huisarts. Ik vertelde haar dat ik graag van de Metoprolol af wil omdat m’n tweede poging een positieve zwangerschapstest opgeleverd heeft. Ze is heel blij voor me en probeert me wel bewust te maken van het feit dat het nog mis kan gaan. Ik zei al dat ik weet dat het nog vreselijk pril is en dat ik me daar erg bewust van ben en dat ik het heel spannend vind nu! Nog spannender dan afgelopen weekend voor ik mocht testen! Ik vind de toiletbezoekjes nog steeds best een beetje eng…

Omdat ik maar een lage dosering Metoprolol krijg, mag ik er gewoon meteen mee stoppen. De Sumatriptan die ik neem bij aanvallen mag ik wel nemen, maar wel alleen als het ECHT niet anders kan. Paracetamol mag ik wel nemen, dus dat heb ik in huis gehaald.

Ik hoop maar dat ik bij het percentage vrouwen hoor dat tijdens hun zwangerschap geen of bijna geen migraine hebben.

Ook heb ik alvast een afspraak bij de verloskundige gemaakt. Op 7 juni kan ik daar terecht.

De Weightwatchers zal ik ook eerst afscheid van moeten nemen. Zwangere vrouwen zijn niet welkom daar 😉 Een goede zaak natuurlijk! Maar ik was net 6,9 kilo kwijt en moet weer even wennen dat ik daar voorlopig niet heen mag. Gelukkig mag ik wel in de Facebookgroep blijven van m’n coach, zodat ik me toch bewust ben van wat ik in m’n mond stop.

De afgelopen dagen waren dus wel een beetje een achtbaan. Gelukkig heb ik nu een paar dagen vrij en kan alles even bezinken. De eerste golven van misselijkheid heb ik al gehad en ik heb vaker trek tussendoor. Dus de eerste signalen vanuit m’n lijf dat het echt zo is zijn er.

Nu voorzichtig m’n hoofd nog laten wennen aan het feit dat het dan toch misschien wel gaat gebeuren 😅

6 gedachten over “Een paar dagen later…

 1. marjanne56

  Wow..
  Van Harte Gefeliciteerd!! ben er stil van.

  Je hoofd maakt zich op om een andere mindset te krijgen.. en gaat hele andere verbindingen aanleggen.
  Duim met je mee, op alle fronten!

 2. tjitskesblog

  Een dag met een gouden randje. Heerlijk weer, maar vooral dit! Deze dagen, dit beleven, neemt alvast niemand je meer af. In rustig vertrouwen op een goed vervolg duimen we verder. Het is je zo gegund, jij liefdevol mens met love enough for two. 😘👍🙏🌈

 3. Magda

  Ohhh Waohh kippenvel Carla! Ik leef erg met je mee!! Superrrrr GEFELICITEERD!
  Hoop oprecht dat alles goed mag blijven gaan en zitten! Jippppieeeeeeeee💕😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s