Week 6, dag 3

Vandaag was m’n intakegesprek bij de verloskundigen Sylvia en Suzanne. 

In januari heb ik al een preconceptioneel gesprek gehad met Sylvia. Een geweldig leuke vrouw waar je je meteen bij thuis voelt. 

Vandaag had ik m’n intakegesprek met Suzanne en een student. Ook nu weer een heel leuk gesprek. Ik ben nu al blij met m’n keuze voor deze verloskundigenpraktijk.

Ze heeft m’n gegevens genoteerd, even de data doorgenomen en natuurlijk m’n hele medische geschiedenis even in het systeem gezet.

Door m’n hoge BMI heb ik sowieso een indicatie om in het ziekenhuis te bevallen, nu moet ik nog besluiten of dat Leeuwarden of Sneek gaat worden.

Aangezien ik het nog niet zo zie zitten om in het gezelschap van collega’s te gaan bevallen, gok ik dat het Leeuwarden zal worden πŸ˜…

Doordat ik de laatste tijd bij de Weightwatchers ben afgevallen, is m’n BMI niet meer zo hoog dat ik meteen wordt doorverwezen naar een gynaecoloog. Dus die winst heb ik maar weer meegepakt! πŸ‘πŸ»

Een stapel met folders meegekregen, nog wat uitleg over do’s en dont’s qua eten en met twee geplande afspraken (26 juni een gesprek over het wel of niet uitvoeren van de NIPT-test en 6 juli de 10-weken echo) en een labformulier mocht ik naar het priklab om 6 buisjes bloed af te laten nemen.

In het priklab (hokje 2!) hing een prachtige foto aan de wand… De haven van Harlingen met een mooie donkere lucht en 3 roeisloepen van Okke Hel… Prima ambiance dus, al zeg ik het zelf πŸ˜‚

Daarna snel weer terug naar Sneek geslingerd (harde woei! #RED is maar een bescheiden wagentje en slingert al gauw alle kanten op tijdens deze stormachtige dagen).

Daar heerlijk beroerd de middag doorgebracht. Begint nu wel vervelend te worden en dit is nog maar het begin πŸ˜‚ En vanavond was het tijd voor een bezoekje van de informatrice van Moeders voor Moeders.

Ik doe de deur open en we zeggen tegelijk “een bekend gezicht!”… Het blijkt een dame te zijn waarmee ik in de klas gezeten heb op de Mavo ☺️


Even kort bijgekletst en daarna de uitleg gekregen over het geheel: Dagelijks urine opvangen in een fles en op donderdag worden de kratjes met flessen opgehaald.

Uit mijn urine wordt het hormoon HCG gehaald, wat weer gebruikt kan worden om Pregnyl te maken. Met die Pregnyl kunnen andere vrouwen geholpen worden om hun kinderwens ook in vervulling te laten gaan. Kleine moeite, groot plezier!  

(toch n.a.v. m’n praatje met de Moeders voor Moeders dame, proberen wat meer te drinken. Hoe meer ik drink, hoe meer HCG ik kwijt raak… Theoretisch gezien zou ik me daar minder beroerd door kunnen voelen πŸ˜‚)

2 gedachten over “Week 6, dag 3

  1. Anita

    Ik wilde gelijk roepen: Sneek! Dat zijn zulke fijne meiden! Toen mijn moeder daar lag, met hele andere problemen, waren ze zo lief en zorgzaam… stiekem denk ik dat je niet een beter plek kan vinden! πŸ˜‰

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s