39

Vandaag ben ik al weer 39 weken zwanger. Marietje is inmiddels voldragen en medisch gezien mag ze geboren worden. Volgende week zondag is de uitgerekende datum.

De babykamer is klaar, de vluchttassen zijn ingepakt, allerlei benodigdheden zijn in huis, het geboorteplan is geschreven en geprint, er staat een kraambed in de kamer…

Het ontwerp van het geboortekaartje staat online klaar om aangepast te worden (datum, tijd, lengte, gewicht etc.). Beschuit met muisjes zijn zelfs ook al in huis.
Alles is eigenlijk wel klaar voor Marietje haar entree op deze wereld.

Afgelopen vrijdag weer een controle gehad bij de verloskundige en haar hoofdje ligt ook al in m’n bekken (en dat is ook wel te voelen met lopen af en toe! 😳). M’n buik is verder heel erg gevoelig en doet af en toe ook pijn.

De verloskundige zei dat ze gokt dat Marietje zich de aankomende week zal melden. Het schijnt dat ze wel vaker zulke uitspraken doet qua voorgevoel en dat deze ook vaak blijken te kloppen. Bij Hidde wist ze ook een week van te voren te vertellen dat hij op zondag geboren zou gaan worden.

Dus ik doe nog maar wat huishoudelijke klusjes, waggel nog wat rond, geniet nog even van m’n bubbel en wacht af wat er de komende week gaat gebeuren.

Ik ben momenteel nog flink verkouden en een zieke vrouw schijnt niet te bevallen volgens een oud gezegde. Zei de verloskundige ook 😅

Dus dan gok ik zelf maar op de tweede helft van de week, zodat ik eerst nog even op kan knappen. Misschien wel op de uitgerekende datum? We gaan het zien… Ik ben er qua voorbereidingen in ieder geval klaar voor.

Mentaal vind ik het allemaal nog erg spannend. Ik zal blij zijn als de bevalling voorbij is (hopelijk verloopt de bevalling net zo soepel als m’n zwangerschap) en ik de kleine meid in m’n armen kan nemen.

Ik hoop jullie in ieder geval in m’n volgende blog voor te kunnen stellen aan m’n dochter 😉

Dat zal vast geen uitgebreid epos zijn, aangezien ik het dan druk heb met andere zaken ☺️

Een gedachte over “39

  1. Magda

    Wat is dat snel gegaan zeg! Heel veel sterkte met de aankomende bevalling! Je kunt het, net als de rest wat je allemaal doet! Respect!
    En wat Marietje betreft… ze komt in een warm nestje! 💕

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s