Dat was 2017

Aangezien het alweer een tijdje geleden is sinds de laatste update, meteen maar even een korte terugblik op het hele jaar.

Het is tenslotte “die tijd van het jaar”…

Vorig jaar kon ik het jaar afsluiten met een “go” van Nij Barrahûs om te mogen pogen. Echter viel mijn vruchtbare periode net samen met de periode dat ze gesloten waren in verband met de feestdagen. Dus in 2017 zou m’n eerste poging plaatsvinden! Op 7 februari m’n eerste poging en uiteindelijk op 7 mei de tweede.

Nooit had ik kunnen vermoeden dat het zo snel raak zou zijn! Ik stond er heel nuchter in en was in eerste instantie vooral benieuwd of het überhaupt zou mogen lukken. Het is tenslotte niet vanzelfsprekend!

Vorig jaar rond deze tijd dus opgewonden en in spanning hoe het zou gaan verlopen en nu… Een jaar verder en ik ben al 8 maanden zwanger! Wat een mazzel en wat voel ik me gezegend.

Ook is het af en toe best veel en overweldigend… Er komt veel op me af, er moet veel geregeld worden en er is vooral ook heel veel onzeker. Voor iemand die graag zoveel mogelijk zaken van te voren regelt en plant, is dat best wel eens lastig. Soms heb ik even een onzeker moment en daarna voel ik wel weer dat het allemaal wel goed gaat komen. Ik ben blij dat ik via een BAM-vereniging een aantal vrouwen in dezelfde situatie heb leren kennen. Fijn om af en toe even te kunnen spiegelen hoe zij bepaalde zaken doen/ervaren.

De controles bij de verloskundige zijn allemaal prima. De afgelopen periode heb ik groei-echo’s gehad in verband met m’n zwangerschapsdiabetes en ook die waren prima! Marietje haar groeicurve is heerlijk gemiddeld, dus geen zorgen! Zelfs de weegschaal is aardig voor me… Sinds ik vanaf oktober zoveel mogelijk suikervrij en langzame koolhydraten eet, ben ik dik 5,5 kilo afgevallen.

Ik wilde graag een 3D (foto) en 4D (film) laten maken… Leuk voor later! Maar ze lag steeds met haar gezicht zo dicht op de placenta, dat de echoscopiste het niet voor elkaar gekregen heeft om haar gezicht mooi tevoorschijn te halen. Maar dat foto’s maken kan natuurlijk vanaf januari nog heellll vaak 😉

Vanaf 15 december is m’n zwangerschapsverlof begonnen. Ik was er ook echt wel aan toe! De nachten worden wat slechter en dan is het wel heel fijn dat de wekker niet om 6 uur gaat! Nu kan ik overdag nog wat klussen met mams. Want nog niet alles is klaar voor de komst van Marietje!

Maar zo langzamerhand komt het einde wel in zicht! Het kastje waar haar kleding in moet staat, haar ledikantje staat, een prachtige lamp hangt al aan de muur. Oma heeft een wasmand vol kleding meegekregen om te wassen en vooral te drogen 😉 Bij mij thuis hangt namelijk al 3 dagen een was van mezelf op het rek en nog is het niet droog!

Van de week kreeg ze haar eerste Adidas sneakers van oma. Ik kocht een aantal zaken die ik nog nodig had bij de Babydump. Bij de Kruidvat waren de luiers en billendoekjes in de aanbieding, dus ook daarvan is er inmiddels een aardige voorraad in huis.

Nu nog wat laatste zaken op haar kamertje afwerken, de kast organiseren met haar vreselijk uitgebreide garderobe, nog wat andere dingen een plekje geven en dan ben ik zo goed als klaar voor haar komst. M’n vluchttas inpakken en klaarzetten is ook nog een puntje op m’n to-do lijst.

Mijn jaar is dus best goed geslaagd! Ik vind het ook ontzettend leuk/lief/fijn hoeveel mensen er met me meeleven! Dit jaar kreeg ik (en kreeg Marietje) kaarten en cadeautjes van mensen van wie ik het niet verwachtte of die ik niet eens “persoonlijk” ken. Lieve berichten via Facebook (openbaar en privé)… Het doet me allemaal ontzettend goed. Social media is een prachtig medium en ik heb veel geweldige mensen (beter) leren kennen.

Ik wil jullie daarom allemaal bedanken. Het doet me goed dat jullie zo betrokken zijn! Dat 2018 maar veel mooie dingen voor jullie in petto mag hebben 🙏🏻🍀

Ik krijg in 2018 in ieder geval een prachtig cadeau (waar ik nog wel even hard voor mag werken) en waarschijnlijk ook een hoop nieuwe zorgen en onzekerheden. Maar ook daar kom ik wel weer uit 😉

Bedankt 2017, welkom 2018! 🎆💖

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s