Zwangerschapsdiabetes 

Vandaag was het tijd voor een bezoek aan de diabetesverpleegkundige en de internist.

Het gesprek bij de internist was niet heel spannend. Even wat gegevens aangevuld in het systeem, uitleg gekregen over hoe de glucose en insuline normaal werken etc. 

Wat ik wel fijn vond om te horen is dat m’n suiker niet te hoog hoeft te zijn, maar dat m’n lijf bij extreme situaties (zoals na het drinken van dat “fijne” drankje) moeite heeft genoeg insuline aan te maken om de boel in balans te houden.

Dat bleek eigenlijk ook wel uit m’n bezoekje aan de diabetesverpleegkundige… 

Ik kreeg uitleg over het zelf prikken en testen (4x daags tot de bevalling) en mocht natuurlijk even een keer proberen. Een uur daarvoor had ik nog twee boterhammen gehad en ik zat keurig op 4,8 mmol/l.

Dus nu de curves maar bijhouden, maar ik heb zo’n gevoel dat het wel goed zit, zolang ik me een beetje gedraag qua suikers 😂  Dus niet een hele Tony’s weg eten in 1x of andere gekke dingen doen. Ik denk dat ik met m’n aangepaste voeding al op de goede weg ben.

Maar de resultaten van de komende tijd moeten dat natuurlijk nog wel bevestigen… Dus voorlopig is m’n prik- en meet- setje m’n vriendje die overal mee naartoe mag/moet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s