Op naar de tweede helft!

Gisteren was het tijd voor de 20-weken echo, oftewel het Structureel Echoscopisch Onderzoek. Tijdens de 20-wekenecho wordt onder andere gekeken naar het hart, de hersenen, nieren, maag, buikwand, ruggetje, blaas, armen, benen, botten en schedel van je baby. Afwijkingen die hierbij kunnen worden gezien zijn bijvoorbeeld een hartafwijking, open rug, open schedel en waterhoofd.

De afspraak voor de echo was gemaakt voor woensdagavond om 20.15 uur in Stiens… Dat betekende dus de hele dag afwachten tot het eindelijk tijd was om te gaan. Best nog wel een beetje spannend! Gelukkig had ik gezelschap van mams en Jeanet!

Na het overhandigen van een formulier aan de echoscopiste en het ontvangen van een ander formulier wat bij de geboorte ingevuld met worden, mocht ik gelukkig meteen op de tafel gaan liggen en konden we al snel de kleine op het scherm bewonderen.
De echoscopie begon met het hoofdje, alles is aanwezig en qua groei ligt ze keurig op schema. Daarna werd er naar het gezichtje gekeken, maar de kleine dame liet eerst even wat actie zien en zwaaide druk met haar handen.

Hier kunnen jullie de kleine in actie zien.

De echoscopiste was ook nog zo aardig om even in 3D naar het gezichtje te kijken.

IMG_9370

Bovenop zie je de fontanel, ongeveer in het midden zie je de twee oogjes en het neusje.

Uiteindelijk werd alles goed nagekeken en het zag er goed uit. Geen gekke dingen te zien en qua groei ligt ze prima op schema. Alleen 1 voetje konden we niet goed genoeg bekijken. Mevrouw hield deze dusdanig verstopt, dat we niet konden zien of het goed is. Aanwezig is het wel, maar de stand ervan (of het eventueel een klompvoetje is) kon niet beoordeeld worden. Aangezien dit voor mij geen reden zou zijn om de zwangerschap nog af te willen breken, kunnen we dit over een aantal weken nog eens even bekijken tijdens een andere echo.

Met een DVD-opname van de echo en een stapel afgedrukte foto’s verliet ik opgelucht het echoburo en gingen we weer naar huis. Alles lijkt dus goed te zijn en ik kan met een gerust hart aan de tweede helft beginnen!

Het is nog steeds een meisje, dus de proefdruk van het geboortekaartje hoeft niet veranderd te worden…

Een gedachte over “Op naar de tweede helft!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s